zorgjuf
                paard en hulpverlening

De coach

Mijn naam is Sandra Veenstra. Ik ben opgegroeid in een paardenfamilie, met dieren en vooral paarden en pony's om mij heen. Paarden zijn een belangrijk deel van mijn leven. Ik heb veel van ze geleerd en zie elke dag weer hoe bijzonder de verbinding tussen mens en paard is. Samen met mijn gezin woon ik in het weidse en rustige De Wilp in de provincie Groningen. Waar we als gezin genieten van de vrijheid van het platteland. Met onze drie dochters heb ik paarden en paardrijden als gezamenlijke hobby. We vinden het heerlijk om samen buitenritten te maken in het bos. 

In 2021 ben ik afgestudeerd als paardencoach. Ik heb de HBO opleiding Hulpverlening met paarden gevolgd op NHL Stenden in Leeuwarden. In 2020 heb ik de opleiding tot kindercoach gedaan. Sinds 2006 ben ik een enthousiaste juf in het basisonderwijs. Met mijn ervaringen in voornamelijk groep 7 en 8, heb ik de basis voor mijn werk als professioneel jeugdhulpverlener gelegd. Wat ik sinds 2018 met veel plezier doe. Daarnaast ben ik SKJ geregistreerd. 

In mijn praktijk, komt die combinatie van verschillende vakgebieden samen. De kracht van de paarden is dat ze leven in het hier en nu. Ze spiegelen oordeelloos wat jij misschien niet zomaar kunt vertellen. Maar dat er bij de paarden en via de paarden mag zijn. Het maakt mij ongelooflijk trots dat ik op deze manier met ze mag samenwerken. Om dit proces te begeleiden en richting te geven aan jouw ontdekkingstocht om jou in jouw kracht te zetten. Mijn praktijk ligt gelegen in een landelijke omgeving. Perfect voor een coachingssessie met veel privacy.

Hulpverlening met paarden gaat dieper dan coaching en begeleiding. Als professioneel (jeugd)hulpverlener ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een speciale hulpvraag of zorgbehoefte. In samenwerking met zorgboerderij Limazorg zijn er veel mogelijkheden. 

Van mij en de paarden mag je verwachten dat we open en eerlijk zijn. Ik ben empathisch, sensitief en creatief. Daarbij werk ik graag motiverend, oplossingsgericht en systemisch. 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram