zorgjuf
                paard en hulpverlening

Kindercoaching

Vanuit mijn ervaringen uit het onderwijs, heb ik geleerd dat niet alle kinderen mee kunnen komen in het schoolse systeem van het hedendaagse onderwijs. Gelukkig zijn er veel inspirerende leerkrachten die bewegend leren toepassen en de kinderen leren hoe ze kunnen leren. Ik werk vanuit de visie van Jenaplan, met hoofd, hart en handen. De belangrijkste basisbehoefte is het welbevinden. Je leert pas, wanneer jij je veilig, vertrouwd en geliefd voelt. Wanneer je faalangstig bent, weinig zelfvertrouwen hebt of een traumatische ervaring hebt opgedaan, lukt naar school gaan niet goed meer. Soms helemaal niet meer. Op zorgboerderij Limazorg, begeleid ik kinderen in een traject terug naar school. Ik bied ze structuur, activiteiten en onderwijs. Met hierin veel aandacht om kinderen succeservaringen te laten opdoen.
De kinderen die ik heb begeleid, zijn allemaal weer positief in het reguliere onderwijs terecht gekomen, met een maximale periode van twee jaar begeleiden.

Soms is de schoolgang van vijf dagen te veel. Er is dan een mogelijkheid om één dag, of een dagdeel, op de zorgboerderij te kunnen ontspannen. Om de volgende dag weer opgeladen naar school te kunnen gaan.


Het begeleiden is op maat, één op één, of in groepsvorm. In de groep is dit met deelnemers van de zorgboerderij. Een afwisselende groep mensen, met een verstandelijke en of lichamelijke beperking,  een burn-out, een afstand tot de arbeidsmarkt én kinderen met een speciale zorgvraag. Voor meer informatie over de zorgboerderij kun je een kijkje nemen op de site van Limazorg.
Limazorg en de zorgjuf werken samen als professionals in de zorg. Hulpverlening met paarden is onze kracht.

Wanneer een kind tegen frustraties aanloopt, een moeilijke tijd heeft, bijvoorbeeld door een scheiding, of tips en tricks kan gebruiken om sociale vaardigheden toe te passen, kan het een idee zijn om contact te zoeken met een kindercoach. De zorgjuf heeft een uitgebreide ervaring in het coachen van kinderen.

Een vorm van coaching kan huiswerkbegeleiding zijn. Wanneer kinderen een coachingstraject met mij aangaan, hoeven ze niet met paarden te werken. Het mooie van de coaching die ik bied, is dat ik op zoek ga, naar een vorm die passend is. Ik ben zeer creatief ingesteld en ben ervaren met het toepassen van creatieve, bewegende werkvormen, die op dat moment, belangrijk zijn.

Ik ben PonyPower voor Kids trainer. PonyPower voor Kids is een weerbaarheidstraining voor kinderen, die gegeven wordt in groepen van maximaal zes kinderen. We werken aan de hand van een werkboek aan de belangrijke vaardigheden die je nodig hebt voor een goede basis om weerbaar en zelfverzekerd te kunnen zijn. De cursus bestaat uit zes lessen, waar we werken aan de theorie, uit het werkboek en de praktijk, met de paarden. Lijkt het je leuk om aan deze cursus mee te doen, geef je dan alvast op. Wanneer er een groepje van zes kinderen gevormd kan worden, gaan we van start. 
 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram